We gaan beginnen!


Het is begin juli 2016 als Daan me belt en zegt “Maaik, dit is ‘m!!!”

Met m’n dikke zwangere buik plof ik voorzichtig op de bank, blij en opgelucht, langzaam dringt het tot me door; een nieuw avontuur is begonnen!


Vier weken later aanschouw ik het gevaarte in de achtertuin van m’n schoonouders.

De jongste telg, inmiddels twee weken oud, zit veilig, warm en geborgen in de draagzak op m’n buik.

De geschiedenis van de wagen nog zichtbaar door de stikkers op de ramen, van verhuiswagen en vervoermiddel van muziekorgels tot mobiele werkplaats voor Rally-auto’s.

Fenna (4) klimt al behendig naar binnen en vertelt waar haar bed moet komen en hoe groot de keuken moet worden. Alba (2) vindt het allemaal wat minder spannend, als de motor start, verstopt ze zich snel achter oma’s benen, bang voor het harde geronk en het sissende geluid van het ontluchten van de remmen.

Maanden hebben we gezocht naar de perfecte vrachtwagen, hebben we schetsen gemaakt van inrichtingen en moodboards gemaakt.

Dit is niet ons eerste verbouwproject, al vele busjes en boten zijn

de revue gepasseerd, dus we draaien onze handen er niet voor om.

Ruim vijftien jaar woonden we op een historische tjalk. Toen we haar kochten lag ze bijna op de schroot. Na een aantal jaar was ze onder zeil en trokken we met ons zeilende huis door Nederland.

Keer op keer gooiden we de lijntjes los en ontdekten we Nederland vanaf het water, dat was een geweldige ervaring, maar we waren toe aan een nieuw avontuur…


Het is mei 2017 en ons kleine huisje op wielen is klaar!

We hebben de Tjalk verruild voor de vrachtwagen.

Negen maanden koste het ons, van verhuiswagen naar het sfeervolle huisje-op-wielen dat het nu is.

Fenna is het meest blij met haar bed, ze toont aan iedereen die het maar wil zien, hoe ze via klimgrepen erin klautert en via een paal naar beneden glijdt. Alba huppelt door de vrachtwagen, springt op de klep en als de motor start kijkt ze niet meer op of om. Isolde kruipt en trekt aan alles wat los en vast zit.


Onze wens om op reis te gaan met ons gezin, werk te maken, nieuwe landschappen te ontdekken, off-grid te leven en onze kinderen de schoonheid van de natuur te laten ervaren, staat te beginnen! Wij zijn er klaar voor en ik denk aan de even altijd blije uitgesproken openingszin van het televisieprogramma Pauw: “We gaan beginnen!!!”

Recente berichten