The Wooden Traveler.


Al ruim 15 jaar leiden Daan en ik een nomadisch bestaan. Wij startten ons reizende leven op een historische tjalk waarmee we door Nederland trokken, we hadden in die tijd geen vaste woonplaats en we leefden daar waar ons schip ons bracht. Na verloop van tijd kwam het idee om in plaats water het land te ontdekken en Nederland achter ons te laten. Het idee van een klein huis op wielen was geboren. Duidelijk was dat dit huisje bijzonder moest zijn, zowel interieur als exterieur, maar bovenal moest het ons het gevoel van een thuis geven. Een plek waar je graag wilt zijn en gemaakt met zoveel mogelijk natuurlijke materialen.

En zo geschiedde, in 2017 was onze eerste truck klaar en bijna twee jaar lang reisden we als gezin door Europa. De plekken die ons bijgebleven zijn, zijn onlosmakelijk verbonden met prachtige landschappen en bijzondere vriendschappen.

Ondanks het plezier dat we beleefden in ons zelfgebouwde huisje, verruilden we deze voor een zeiljacht, dit avontuur was maar van korte duur. Het idee om als gezin de Europese wateren te bezeilen, bleek mooier dan de realiteit en al snel kwamen we tot de conclusie dat het zeilen niet aan ons was besteed. We verkochten het zeilschip en vrij snel daarna waren we voor de tweede keer eigenaar van een kleine truck. Met de kennis die we met onze eerste truck hadden opgedaan, verbouwden we deze truck. Het zou een 2.0 versie worden van ons eerste huis op wielen met nog betere off grid mogelijkheden. We bedachten een oplossing voor een gescheiden drink- en waswater voorziening, we isoleerden de wanden met schapenwol, we installeerden vier grote zonnepanelen op het dak en voor het interieur gebruikten we zoveel mogelijk bestaande materialen die we in een nieuw jasje stopten. Eind mei van dit jaar was ons mobiele huisje klaar en konden we vertrekken.

De boot van Rostock naar Trelleborg was geboekt en binnen drie dagen zaten we van hartje Nederland in het zuiden van Zweden.


De periode van bouwen was intens geweest, dus het voelde als een grote opluchting om eindelijk in Zweden aan te komen. Eenmaal in Zweden namen we een paar maanden de tijd om tot rust te komen en om als gezin aan het leven onderweg te wennen. Dat alles ging heel voorspoedig, mede dankzij het mooie weer en mede dankzij de vele positieve reacties op ons mobiele huis.

Dit laatste bracht ons op het idee om ons huis een naam te geven en zo werd The Wooden Traveler geboren.

Met behulp van een bedrijf aan de oostkust van Zweden pronkt nu het logo van The Wooden Traveler met dito Instagram account op de zijkanten van ons huis.

Inmiddels hebben we Zweden achter ons gelaten en zijn we vele interessante ontmoetingen, gesprekken en Instagram volgers rijker.

Op dit moment verblijven we in Noorwegen, in de buurt van het Jotunheimen Nationale Park en vervolgen we onze weg richting de westkust.

Recente berichten